"De crash van de RAF Supermarine Spitfire fotoverkenner bij Herwen"

Laatste nieuws English version

Op vrijdag 23 juni 2017 zal Sander Woonings voor de tweede maal een lezing geven over dit zeer bijzondere verhaal voor de Heemkundekring Rijnwaarden.

Een verhaal over de allereerste Spitfire die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse Luftwaffe werd onderschept en neergeschoten en waarbij de Britse piloot op dramatische wijze om het leven kwam. Een verhaal over de ontwikkeling en toepassing van de militaire luchtfotografie en verkenning. Maar boven alles het verhaal van de dappere en moedige Britse piloot die op extreme en eenzame hoogte in zijn onbewapende fotoverkenner een zeer geheime en gevaarlijke missie vloog boven vijandelijk gebied, in een tijd dat Nederland nog niet in oorlog was met Duitsland.

De lezing is compleet herzien en vernieuwd en zal nu ondersteund worden met vele nog nooit getoonde foto's en documenten welke door de familie van de Britse vlieger ter beschikking zijn gesteld. Tevens zijn er intrigerende ontwikkelingen te melden ten aanzien van de exacte crashplaats van het vliegtuig. Hierin speelt Huis Aerdt een grote rol.

Tijdstip aanvang : 20.00 uur

Locatie:

Kerkgebouw te Aerdt

Kerkweg 28

6913 AK Aerdt

Toegangsprijs: € 2,50 Inclusief kopje koffie of thee. Leden HKR hebben vrij entree.


ander nieuws:

27 & 28 oktober 2018! Open dag in Hengelo (Gld)

Zondag 10 juli 2016: 20.00 uur Supermarine Spitfire vs Messerschmidt Me109E-1

27 & 28 october 2015! Tentoonstelling Liemers Museum WO-II Liemers & Doesburg

10 november 2013 schenking Vincent Lambooy wrakstukken Boeing B-17F!